Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op vrijdag 19 september 2008

Boz Scaggs sings Kurt Weil

De nieuwe Jazz CD 'Speak Low' van Boz Scaggs De nieuwe Jazz CD "Speak Low" van Boz Scaggs wordt vanaf 30 september verkocht als LP en is vanaf 28 oktober beschikbaar als CD.
Eens in de zoveel tijd moet je artiestensites en fansites afstruinen om bij te blijven. Deze keer heeft dit een mooi nieuwtje opgeleverd: aan het eind van deze maand komt er een nieuw album van Boz Scaggs uit met de titel "Speak Low". We mogen constateren dat zijn laatste album "But Beautiful" hem goed bevallen is, want het nieuwe album zal weer alleen covers van jazz nummers bevatten.

Het nieuwe album wordt vanaf 30 september verkocht als LP en is vanaf 28 oktober beschikbaar als CD. Op die laatste datum begint ook de herfst tournee "Speak Low". Tot nutoe is daarin alleen voorzien in optredens in Amerika, maar ik hoop met grote hopen dat hij ook Europa aan zal doen, want zijn laatste optreden in de Amsterdamse Melkweg in 2001 smaakte absoluut naar meer.

Ik vind het altijd heel spannend als artiesten van dit kaliber zich op oude nummers storten. Denk ondermeer aan Michael McDonald die dit jaar het album "Soul Speak" uitbracht, nadat hij eerder al twee CD's vol zong met covers van oude Motown nummers met die prachtige stem van 'm.
Natuurlijk kan het ook vreselijk misgaan met covers, zoals broerlief al eens schreef. Maar als het album "But Beautiful" een richtlijn is mogen we gevoeglijk aannemen dat het nieuwe album van Scaggs weer vele mooie momenten zal opleveren.

Op het nieuwe album interpreteert Boz ondermeer nummers van Duke Ellington, Buddy Woodrow Johnson en Kurt Weil (met tekst van Ogden Nash in het titelnummer "Speak Low").

Op de uitstekende fansite beautifulboz.com staat een tracklisting van het nieuwe album. Ook is het eerste nummer 'Invitation' er te beluisteren.

0 reacties: