Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op zaterdag 6 februari 2010

Putumayo gaat back to basics met Rhythm & Blues en Jazz

Mijn liefde voor Putumayo begon jaren geleden met de ontdekking van hun grote collectie Jazz, Blues en Lounge cd's. In de tussentijd is het repertoire flink uitgebreid. Een aantal titels zijn: Euro Lounge, Blues Lounge, Afro-Latin Party, Latin Lounge, Swing Around The World, American Folk, Sahara Lounge, ¡Salsa!, Italia, España, Asia... en dat beslaat nog geen tien procent van de gehele collectie. Het knappe is bovendien dat er niet één slechte cd tussen zit!

'Rhythm & Blues', de nieuwste sampler van Putumayo"Rhythm & Blues", de nieuwste sampler van Putumayo. Releasedatum: 9 februari 2010
Op 9 februari brengt Putumayo de cd "Rhythm & Blues" uit. Daarmee gaat het label voor mijn gevoel terug naar de basis. Het is een heerlijke cd geworden, tjokvol met nieuwe en oude bekende namen.
Zo hoor je onder meer James Hunter (wat heeft die man toch een fantastische stem!), Keb' Mo (samen met Sam Moore en Angie Stone in een geweldige versie van "Wang Dang Doodle"), Sharon Jones and The Dap Kings en The Emotions (met een zalige uitvoering van "My Honey and Me"), maar ook voor mij onbekende artiesten als Cracked Ice en Snooks Eaglin.
Met de swing en krachtige stem van Lavelle White in het bekende nummer "I've never found a man" word je meteen de cd in 'gezogen'. Feestje organiseren, deze cd opzetten en alles komt goed!

Het is een cd vol krachtige stemmen, drijvende ritmes en lekkere orgeltjes. Knappe luisteraar die hier stil bij kan blijven zitten!De tracklist van "Rhythm & Blues":
 1. Lavelle White, I've Never Found a Man to Love *
 2. James Hunter, 'Til Your Fool Comes Home
 3. Cracked Ice, Sweet Feeling
 4. The Quantic Soul Orchestra featuring Kabir, Who Knows
 5. The Emotions, My Honey and Me *
 6. Sam Moore, Keb' Mo' and Angie Stone, Wang Dang Doodle *
 7. Catherine Russell, Put Me Down Easy
 8. Ruthie Foster, 'Cuz I'm Here
 9. Snooks Eaglin, A Mother's Love
 10. Sharon Jones and The Dap Kings, 100 Days, 100 Nights *
 11. Rockie Charles, Before I Find the Right Girl for Me
 12. Irma Thomas with Henry Butler, River Is Waiting
* Mooimuziek's favorieten

Album info:
 • Artiest: Diversen
 • Titel: Rhythm & Blues
 • Info: Rhythm & Blues op de website van Putumayo
 • Release datum: 9 februari 2010
 • Label: Putumayo
sluiten/close


'Jazz Around the World' - jaar: 2009"Jazz Around the World" - jaar: 2009
Overigens was Putumayo al eerder back to basics gegaan met de cd "Jazz Around the World", die al eind vorig jaar werd uitgebracht. Het is een album dat een muzikale wereldreis bevat naar jazz uit Amerika, Canada, Cuba, Kameroen, Senegal, Mali, Nieuw Zeeland, Frankrijk, Mexico en Zuid-Afrika.

"Jazz Around the World" is een aanrader, zowel voor jazzliefhebbers als voor de liefhebbers van wereldmuziek!De tracklist van "Jazz Around the World":
 1. Chantal Chamberland, La Mer (zie ook chantalchamberland.com, waar onder meer het nummer La Mer beluisterd kan worden - LET OP: muziek begint meteen te spelen!) *
 2. Niuver, Quiereme Mucho (zie ook dailymotion.com - LET OP: muziek begint meteen te spelen!) *
 3. Blick Bassy, Donalina
 4. Kora Jazz Trio, Chan-Chan
 5. Heather Rigdon, Young and Naive
 6. Kad, J'aime Mon Lit
 7. Sherele, Polka Dot Blues
 8. Kataraina Pipi, Te Reo o Papatuanuku
 9. Keletigui Diabate with Habib Koite, Summertime at Bamako
 10. Billy Cobham and Asere, Destinos
 11. Hugh Masekela with Malaika, Open the Door
* Mooimuziek's favorieten

Album info:
 • Artiest: Diversen
 • Titel: Jazz Around the World
 • Info: Jazz Around the World op de website van Putumayo
 • Release jaar: 2009
 • Label: Putumayo
sluiten/close


'Jazz Playground', de nieuwste telg uit de Playground serie van Putumayo"Jazz Playground", de jongste telg uit de Playground serie van Putumay, verschijnt op 9 maart 2010
Nu bestaat onder velen de misvatting dat kinderen niets van jazz moeten hebben. Dat kinderen echter echt niet alleen van K3 en Ernst Bobby en de Rest houden, heeft Putumayo goed in de gaten. Met de cd "Jazz Playground", die verschijnt op 9 maart 2010, doet Putumayo spelenderwijs een goed geslaagde poging kinderen in contact te brengen met een geheel andere muziekstijl

Zelf schrijft Putumayo over de cd: "Bebop, swing and all that jazz: cool tunes for global kids!". Denk daarbij echter niet dat de cd alleen aan te horen is door kinderoortjes; ook volwassenen kunnen genieten van deze 'vette tunes'; met de internationale jazz op Jazz Playground is het swingen voor de gehele familie!
Het nummer dat met kop en schouders uitsteekt boven de - overigens zeer goede - rest is "Sing a Song of Sixpence", gezonden door Barbara Morrison.

De cd is trouwens niet de eerste in de Playground serie. Eerder werden al titels uitgebracht als European Playground, Picnic Playground, World Playground, African Playground en meer.


De tracklist van "Jazz Playground":
 1. Lewis Franco & The Missing Cats, Stomp, Stomp - (USA)
 2. Chris McKhool, Spider-man - (Canada) *
 3. Jose Conde, Cumbamba - (USA/Cuba)
 4. Triocéphale, Sur Le Pont d'Avignon - (Frankrijk) *
 5. Oran Etkin with Charenee Wade, Little Lamb Jam - (Israël/USA)
 6. Kinderjazz, Gazooba - (Australië)
 7. Barbara Morrison, Sing a Song of Sixpence - (USA) **
 8. Trapperdetrap, Zuignapje - (Nederland)
 9. Selloane with Famoro Dioubaté, Shortnin' Bread - (Zuid-Afrika/Guinea) *
 10. The Mighty Buzzniks, Agree & Disagree - (Australië)
 11. Gui Tavares, Dois Meninos - (Brazilië)
 12. Modern Conya, Oyatsu no Jikan - (Japan)
 13. Ingrid Lucia, This Little Light of Mine - (USA)
* Mooimuziek's favorieten

Album info:
 • Artiest: Diversen
 • Titel: Jazz Playground
 • Info: Jazz Playground op de website van Putumayo
 • Release datum: 9 maart 2010
 • Label: Putumayo
sluiten/close

"Rhythm & Blues", "Jazz Around the World" en "Jazz Playground" zijn het meer dan waard om aan je platenkast toegevoegd te worden. Daar mogen we Putumayo weer ruimhartig voor bedanken!

Putumayo helpt Haïti


Tot slot nog dit: We weten allemaal wat voor een ramp zich voltrokken heeft op Haïti. Met het verstrijken van de tijd wordt zelfs deze ramp verdrongen door ander nieuws. We mogen de Haïtianen echter niet vergeten! Ze zullen nog jaren hulp nodig hebben.
Wat is er fijner om mensen te helpen en er zelf blij van te worden? Dit wordt je nu door Putumayo wel heel makkelijk gemaakt: als reactie op de aardbeving en de kosten die door vele hulporganisaties moeten worden gemaakt, brengt Putumayo de cd's French Caribbean en Caribbean Playground opnieuw uit.
ALLE opbrengsten uit de verkopen van deze twee cd's gedurende 2010 zullen in hun geheel worden overgemaakt aan het Internationale Rode Kruis.

Klik hier om "French Caribbean" te bestellen en hier voor de cd "Caribbean Playground".


Info:

0 reacties: