Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op dinsdag 2 juni 2009

Pinksterweekend 2009

Het pinksterweekend van 2009 was van een zinderende spanning waar velen het nog tot in lengte van jaren over zullen hebben. Overdrijf ik? Oordeel zelf...

Bruce Springsteen

In Landgraaf werd wederom Pinkpop gehouden. De grote publiekstrekker was, natuurlijk, Bruce Springsteen. De heer Springsteen was met geen vier paarden van het podium te trekken en de altijd zo strakke planning op het festival werd door de leiding liefdevol aangepast. Ze hadden hier dan ook met de baas te maken, per slot van rekening. Lees het verslag op Alternative.blog.nl, oftewel: ik had er bij moeten zijn.

Sabrina Starke

250.000 Bezoekers vonden hun weg naar het Ortel Dunya festival in Rotterdam. Velen daarvan eindigden het festival met een ingetogen, maar prachtig optreden van Sabrina Starke. Zie het artikel "Sabrina Starke goed bij stem op Dunya 2009" voor een kort verslag.

Susan Boyle

In Engeland werd Susan Boyle verslagen in de finale van Britain's Got Talent. Hoewel zij wekenlang de gedoodverfde winnares was van de Britse talentenshow, oordeelde het publiek uiteindelijk anders: niet Susan, maar dansgroep Diversity mag de Britse Queen gaan vermaken ("We are quite amused..."). En dat terwijl zij zich van outsider tot publiekslieveling had ontpopt in niet meer dan luttele seconden tijdens haar eerste adembenemende optreden (lees "Susan Boyle, huisvrouw").
Intussen meldde de Britse boulevardkrant "The Sun" afgelopen zondag dat Boyle met uitputtingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Het productiebedrijf van Britain's Got Talent liet weten dat Boyle een aantal dagen bij zal moeten komen van de hectische periode.
Ach, Susan gaat er wel komen. En wie weet over 20 jaar nou nog wie Diversity was?

Anouk

Vandaag werd bekend dat de nieuwe single van het komende album van Anouk na haar optreden op de tweede avond van Pinkpop een week lang gratis te downloaden is van haar site. Het nummer heet "Today" en kan gedownload worden tot en met 8 juni. Het nieuwe album komt uit in het najaar van 2009. De site is te vinden op www.anouk.nl.

Jimmi Hendrix

Ten slotte onthult een van de voormalige roadies van Jimmi Hendrix, James 'Tappy' Wright, tegenover de Britse krant The Daily Telegraph dat de oud-manager van Hendrix, Michael Jefferey, de legendarische gitarist vermoord heeft door hem in zijn slaap vol te stoppen met slaappillen en wijn. Jeffery zou bang zijn geweest dat de gitarist hem wilde vervangen en zou hebben geaasd op het verzekeringsgeld van ruim 1 miljoen Euro. Wright: "Ik kan hem nog steeds horen praten, ik zie hem zo voor me met zijn bleke gezicht. Hij zei: 'je begrijpt toch dat ik het moest doen Tappy? Ik moest het doen. Je begrijpt verdomd goed wat ik bedoel'" Lees hier het artikel op de site van de Telegraph.

Zo, zinderend genoeg?

0 reacties: