Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op maandag 1 juni 2009

Sabrina Starke goed bij stem op Dunya 2009

Onder een strakblauwe hemel en met fantastisch weer genoot een divers publiek van vele muziekstijlen. De vorige jaren trok het festival gemiddeld rond de 200.000 bezoekers; vorig jaar werden er 220.000 geteld. Door het prachtige weer werd dat aantal dit jaar zonder twijfel overtroffen.

Sabrina Starke tijdens Dunya 2009 Sabrina Starke tijdens Dunya 2009. Foto: 2009 (c) Mooimuziek
Het park onder de Rotterdamse Euromast was wederom het spiegelbeeld van een multiculturele samenleving op haar best. Fins-Joodse Klezmer muziek (Alamaailman Vasarat), Braziliaanse Big Band muziek (Spok Frevo Orquestra), Cubaanse hiphop en rap (Kumar), Afrikaanse jazz/folk fusion (Mdungu), Rotterdamse Soul en R&B (Sabrina Starke) en nog veel meer muzieksoorten waren er te horen. Door de muziek en door de bezoekers uit de vele culturen die Rotterdam rijk is, maar ook door de vele exotische hapjes en drankjes en stalletjes met kleding, cd's en curiosa was op 31 mei de typische Dunya sfeer weer te proeven.

Sabrina Starke maakt er een feestje van op Dunya 2009 Sabrina Starke maakt er een feestje van op Dunya 2009. Foto: 2009 (c) Mooimuziek
Voor mij werd de avond afgesloten met Sabrina Starke op het Couleur Locale podium. Het was de eerste keer dat ik onze Rotterdamse trots live zag. In een uur tijd speelde ze met haar uitstekende band een flink aantal nummers van haar debuut cd "Yellow Brick Road", waaronder haar nieuwe single "Foolish". Als een ware show-vrouw stond ze op het podium, sprak ze met het publiek en kreeg ze iedereen aan het dansen, ook de wat stijveren onder ons!
Sabrina Starke op Dunya 2009
Ze sloot af met een geslaagde cover van de Janis Joplin klassieker "(Find A Little) Piece Of My Heart". Op deze avond werd weer eens bevestigd wat een prachtige en krachtige stem Sabrina Starke heeft. Het was een uitstekend concert en een voorproefje van wat ons op 12 juli aanstaande te wachten staat op het grootste jazz festival van Europa. Spannend!

Heb jij leuke ervaringen of heb je bijzondere dingen gehoord op Dunya 2009? Deel ze hier met de bezoekers van Mooimuziek.

Info:
Web: Ortel Dunya
Homepage: Sabrina Starke
Audio/Video: 'Do For Love' (single)
Video: Videokanaal van Sabrina op Youtube

0 reacties: