Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op donderdag 22 januari 2009

Reünie van The Faces?

The Faces The Faces in 1970, v.l.n.r. Ian Mc Lagan, Ron Wood, Ronnie Lane, Rod Stewart, Kenney Jones
Een aantal Britse media kwam de afgelopen dagen met het nieuws dat The Faces, de bekende rockband uit de jaren zeventig, weer samenkomen. De plaats van de in 1997 overleden bassist Ronnie Lane zal naar verluidt worden ingenomen door Flea, bassist van de Red Hot Chili Peppers.

Volgens ondermeer de Britse krant Daily Mirror heeft Ron Wood dit bevestigd (zie de kop 'The Faces' bijna halverwege dit artikel). Ook werd bekend dat er gewerkt wordt aan een nieuw album. Volgens eigen zeggen zouden Wood en Stewart alle nummers voor het nieuwe album samen hebben geschreven op een 'mini-cruise' op de Bermuda's.
Eind vorig jaar kondigden The Faces zelf al aan dat ze zich aan het voorbereiden waren op een nieuwe tour. Op de website van The Faces is nog niets te lezen dat duidt op een reünie in welke vorm dan ook. Eigenlijk is er überhaupt geen vers nieuws te lezen!

Houd er rekening mee dat de Daily Mirror een van de grootste roddelkranten is van het Verenigd Koninkrijk en dat Ron Wood het nuttigen van geestverruimende middelen nog altijd niet schuwt...

The Faces werd opgericht in 1970. In 1973 kwam het laatste studio-album uit van de band, getiteld "Ooh La La".

The Faces bestonden uit de volgende vijf muzikanten:
Ron Wood (gitaar)
Rod Stewart (zang)
Ronnie Lane (bas)
Kenny Jones (drums)
Ian McLagan (toetsenbord)

0 reacties: