Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op maandag 13 oktober 2008

For those about to Rock

Heerlijk: De van-dik-hout-zaagt-men-panken Mastodont van de Power Rock AC/DC komt weer 'ns met een album en, nog fijner, met een tour die ook Nederland gaat aan doen (13 maart 2009, Rotterdam Ahoy). Een en ander ter ondersteuning van het nieuwste album getiteld Black Ice, het eerste in 8 jaar, dat eind deze week in de winkels ligt.

De nieuwe single "Rock 'N Roll Train" is ook weer net zo primitief stampend als alle vorige nummers: open akkoorden intro, dreun op de drums, en hakken maar tot de break, solotje en doorrammen tot het eind. Meer graag, heren.


AC/DC met "Rock 'N Roll Train"
De ondertussen al weer 53-jarige nooit groot geworden (5 feet 2 inches) Angus Young zal tijdens de opkomende tour weer z'n rode kostschoolpak aantrekken, zo beloofd hij in eerdere interviews.

Hun laatste hit, 'Thunderstruck' is al weer 18 jaar geleden, maar echt zwakke momenten heeft de band eigenlijk nooit gekend. Wat toch best knap is voor een band die alleen Power Chords in vierkwartsmaat kent.

De voorverkoop voor het concert van AC/DC en support act begint aanstaande zaterdag 18 oktober om 10.00 uur. Ter voorkoming van zwarthandel is het alleen mogelijk om online (www.livenation.nl) kaarten te bestellen, met een maximum van 2 kaarten per persoon.


0 reacties: