Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op zaterdag 25 oktober 2008

Concertnieuws: Chuck Berry, Jerry Lee Lewis en Jackson Browne

Gaat dat zien, gaat dat zien:

Jerry Lee LewisChuck Berry links: Jerry Lee Lewis, foto: PA, rechts: Chuck Berry, foto: Håkan Henriksson
Mocht je in november nog zo'n zestig Euro over hebben, besteed dit dan aan het concert van Jerry Lee Lewis en Chuck Berry. Op 19 november aanstaande treden zij samen op in Amsterdam. Beide zijn al opa - Berry is 82 en Lewis 73 - maar ze rocken gegarandeerd de hele Heineken Music Hall plat!

Zowel Berry als Lewis mogen worden gezien als grondleggers voor de Rock'N'Roll zoals we die nu kennen. Lewis heeft nog opgetreden met Elvis Presley (het verhaal gaat dat hij hem zelfs - maar dan voor de gein - met de dood heeft bedreigd). Op 28 oktober aanstaande speelt hij op het London Rock 'n' Roll Festival. Dat optreden is het eerste van zijn Europese 'Great Balls Of Fire' tournee.
Chuck Berry was de allereerste rocker die is toegelaten tot de Rock and Roll Hall of Fame in 1985. Op 15 maart jongstleden trad Berry nog op in de 100 Club in Londen.

Gezien hun leeftijd zal dit een van de laatste keren zijn dat je ze samen kunt zien optreden, al lijkt het er op dat de Rock'n'Roll beide heren net zo jong houdt als Mick Jagger en consorten.
Toch wordt van Lewis gezegd dat dit zijn laatste Europese tournee zal zijn. Met andere woorden: zorreg, dat je er bij bent...!! Ik heb mijn toegangsbewijs al in huis. Klik hier om er ook een te bemachtigen.

mijn toegangsbewijs Mijn toegangsbewijs voor het concert van Jerry Lee Lewis en Chuck Berry op 19 november 2008


Ruim vijf maanden daarna geeft Jackson Browne een concert in dezelfde zaal, en wel op 28 april 2009. Browne is onderhand ook al weer 60 jaar. Hij is met name bekend geworden van de bescheiden, maar prachtige hit 'Running on Empty'. Zijn Albums "Looking East" en "Hold Out" behoren onderhand tot de klassiekers in de popmuziek.

0 reacties: