Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op zondag 12 oktober 2008

De Italiaanse Schot Paolo Nutini

Gino Vanelli en Lisa dal Bello zijn Canadees, Marco Borsato is Nederlands, Madonna Ciccone is Amerikaans en Paolo Nutini is Schots. Die laatste is met z'n 21 jaar ook meteen de jongste van het stel illustere semi-Italianen. "Jenny Don't Be Hasty" van zijn debuutalbum "These Streets" uit 2006 was het eerste nummer dat ik hoorde van Nutini en ik durfde zweren dat het Keith Richards was: de gitaartjes, het arrangement, de stem zelfs. Want naast de buitengewoon volwassen aandoende arrangementen klinkt zijn stem opvallend doorleefd.

Paolo Nutini en Mick Jagger Paolo Nutini onstage met Mick Jagger
Op zijn zeventiende tekende hij al zijn eerste platencontract. In de tussentijd heeft hij al met artiesten opgetreden als Led Zeppelin (hij verzorgde het vooroptreden voor hun reünie tournee), Etta James, Petula Clark, Paul Weller en de Rolling Stones.

Op zijn website valt te lezen dat Nutini bezig is de laatste hand te leggen aan zijn tweede album, dat moet uitkomen in 2009. En dat terwijl zijn eerste album maar liefst vier hits opleverde - "Last Request", "Jenny Don't Be Hasty", "Rewind" en "New Shoes" - en in totaal twee miljoen keer over de toonbank ging. En daar mag je best trots zijn op je eenentwintigste!

En ja, dan kun je sommige van zijn teksten best nog wat onvolwassen noemen en heeft Paolo voor elk nummer de hulp gehad van minstens 1 co-auteur. Ondanks dat is het duidelijk dat deze jongen er wel gaat komen. Ik ben in ieder geval razend benieuwd naar wat er nog gaat komen!

0 reacties: