Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op maandag 24 maart 2008

33

33 is een bijzondere leeftijd. Natuurlijk omdat het de leeftijd is waarop JC stierf. Maar in het leven van velen lijkt de leeftijd een einde te markeren. Van Gogh was 33 toen hij naar de academie ging en definitief zijn oude leven achter zich lief om zichzelf als kunstschilder te profileren. Hij hield het er nog geen 3 maanden in Antwerpen uit en vertrok later dat jaar naar Parijs om bij zijn broer in te wonen.
Op 33-jarige leeftijd had Donnie Hathaway al een glansrijke carrière achter de rug, wat niet genoeg wat om hem van zijn zelfmoord af te houden.
Een talent dat pas na haar 33e werd ontdekt was zangeres Eva Cassidy. Tot die leeftijd had ze de schijnwerpers eigenlijk gemeden omdat ze te verlegen was om haar talent aan het brede publiek te tonen. Onzeker daarover was ze niet, ze dreef plantenlabels eerder tot wanhoop met haar koppigheid om zich niet aan een stijl te houden en te volharden in het mixen van evergreens, jazz standards en country muziek in haar repertoire. De enige studioalbum, Eva by Heart, verscheen in 1997. Nog een jaar later werd haar cover van het nummer Songbird van FleetwoodMac een grote hit in Engeland. Eva was echter al in 1996 bezweken aan kanker, 33 jaar oud.

2 reacties:

Mattijs Mooimuziek zei

Anderen die overleden op hun 33ste: Karen Carpenter (anorexia), Sam Cooke (vermoord), Bon Scott (AC/DC, alcohol), Florence Ballard (The Supremes, hartinfarct), John Belushi (acteur en lid van The Blues Brothers, drugs), Keith Whitley (country zanger, alcohol), Billy Stewart (R&B zanger, auto ongeluk).

Er is overigens sprake van een '27 club', die de namen bevat van artiesten die overleden op hun 27ste. Hiertoe behoren ondermeer: Jim Morrison (The Doors), Brian Jones (Rolling Stones), Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain (Nirvana), Al Wilson (Canned Heat), Ron (Pigpen) McKernan (Grateful Dead), Pete Ham (Badfinger), Alan "Blind Owl" Wilson (Canned Heat), Gary Thain (Uriah Heep), Pete de Freitas (Echo & the Bunnymen).

Liesbeth Riekwel zei

Helaas zij is niet meer. Maar wat een fantastische erfenis heeft ze achtergelaten! Kathy's song...I know you by heart...sometimes you take...etc. Ben al jaren fan, leuk om over haar via jou te lezen!
Groet, Liesbeth Riekwel