Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op maandag 14 april 2008

Debuut: Aimee Anne Duffy

Als je zegt beïnvloed te zijn door grootheden als Aretha Franklin, Petula Clark en Dusty Springfield heb je nogal wat waar te maken. Duffy doet dat met veel overtuiging op haar debuutalbum RockferryDe huidige single Mercy is zondermeer het minste nummer van de CD en zeker niet representatief voor de rest van het album. Zonder haar invloeden te kennen moest ik bij het eerste nummer op het album meteen aan Dusty Springfield denken.

< Duffy met "Warwick Avenue"
De vergelijkingen met Amy Winehouse zijn niet van de lucht, maar met zo'n stem kan Duffy het volgens mij geheel op eigen kracht klaren! De teksten die ze schrijft lijken me nog niet allemaal even volwassen, maar ach, ze is pas 23; er is nog ruimte om te groeien. Bovendien zal haar nu al krachtige stem vast de kans krijgen tot volle wasdom komen nu ze zich in de kijker gezongen heeft van de grote platenlabels met een prachtig album, dat bij vlagen doet denken aan de grootheden die ze bewondert. Absolute favoriet: het laatste nummer, Distant Dreamer, een ware schoonheid!

Ze mogen in Wales trots zijn op deze dochter van het kleine kuststadje Nefyn op het schiereiland Llyn in Gwynedd, UK; als zij de druk van het sterrendom beter kan weerstaan dan Amy Winehouse zal ze laatstgenoemde ver achter zich laten.
Oh: 2 juli aanstaande staat ze in Paradiso... uitverkocht! Voor Rock Werchter, waar ze twee dagen later staat, zijn nog kaarten te krijgen.

0 reacties: