Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op zondag 20 september 2009

De overdonderende Rock & Soul van Waylon

Ik volg niet alle talentenshows die de Nederlandse televisie makers over ons uitstorten. Ik had dan ook nog nooit van Waylon gehoord tot ik de laatste klanken van de single "Wicked Way" afgelopen week op de radio hoorde. Dat Holland talent heeft is inmiddels vanzelfsprekend, maar met de ontdekking van Waylon heeft "Holland's got talent" een fundamenteel recht van bestaan gekregen.

Toen ik Waylon voor het eerst goed beluisterde kon ik nauwelijks geloven dat Waylon een Nederlander is. Deze man klinkt werelds, in alle mogelijke betekenissen van het woord. Waylon staat nu al op eenzame hoogte. En wat ook zo heerlijk is: eindelijk een Nederlander die niet klinkt als een Hollander!

Waylon tijdens zijn eerste optreden bij Holland's Got Talent. Overdonderend en veelbelovend! Inmiddels tekende hij een contract bij Motown.

Pijn en emotie

De pijn en ervaring die je hoort in zijn muziek komen daadwerkelijk uit zijn eigen leven. Luister naar het nummer "Hate Me" en je voelt de pijn. Luister naar "Hey" en je hoort de 'soul' en de melancholie. "Hey" is een van de nummers die Sylvia Rhone, de baas van Motown Records, van Waylon's talent overtuigde.
"Waylon heeft een zeer exceptionele stem en hij is daarbij een uitstekend performer. We zijn erg trots Waylon te verwelkomen als eerste Nederlandse solo artiest ooit op Motown"
Sylvia Rhone, CEO van Motown Records
Tijdens de halve finale van de talentenjacht zong hij al het nummer "Love man" van Motown-ikoon Otis Redding. En met het fantastisch intiem gezongen nummer "Until We Meet Again" roept hij ook op cd meteen weer die unieke Motown sfeer op. Wat een hèèrlijk orgeltje horen we trouwens weer in dit nummer!
In "Fragile People" horen we de invloed van zijn grote voorbeeld Waylon Jennings, die van Willem Bijkerk de artiest Waylon maakte.
Ach, iedereen die kan zingen als Waylon is in mijn boek echt groot. Daarnaast is hij ook nog een grote persoonlijkheid op het podium.

"Wicked Ways" is een cd met een fantastische stem, sterke composities, vette orgeltjes en subtiele gitaartjes, vol pijn, emotie en energie. In Waylon's eigen woorden: "It’s got the rough and tumble energy of a Rock record and the emotional depth of a Soul record." Het is een 'rough and tumble energy' die mij erg doet denken aan die andere blue-eyed soul man die vorig jaar zo'n sensatie was, namelijk Eli "Paperboy" Reed (lees Aan de kant voor Eli "Paperboy" Reed & the True Loves!).

Deze artiest verdient een groot publiek, vèèl groter dan Nederland hem kan bieden. Dat publiek is hem nu gegarandeerd met zijn Motown contract. Afgezien daarvan lijkt een optreden samen met Eli 'Paperboy' Reed en Sharon Jones & The Dap Kings in één show mij een fantastische publiekstrekker!


De tracklist van "Wicked Ways":
 1. Wicked Way [ 4:16]
 2. Fragile People [ 3:38]
 3. Could Have Been Me* [ 3:40]
 4. Nothing To Lose [ 3:40]
 5. Hey* [ 4:36]
 6. Tell Me What You're Thinking [ 4:01]
 7. Happy Song [ 3:31]
 8. Sometimes An Angel* [ 2:22]
 9. Don't Go Changing * [ 4:29]
 10. Ain't Nothing Wrong With That [ 2:53]
 11. Hate Me* [ 3:44]
 12. Until We Meet Again* [ 3:19]
*: favorieten

Artiest: Waylon
Album titel: Wicked Ways
Label: Universal Music
Datum: 7 augustus 2009
Geproduceerd door: Martin Terefe en Sacha Skarbek
sluiten/close

Info:
 • Youtube: Check hier Waylon's eigen channel op Youtube met ondermeer de officiële video van Waylon's single 'Wicked Way'
 • Video: Wie Waylon's debuut op de Nederlandse televisie gemist heeft kan op Youtube nog nagenieten
 • Video: Kijk hier voor het origineel van "It's A Man's World" van James Brown (let ook even op de achtergrondzangeressen)
 • Video/Radio538: Beluister en bekijk een interview dat Waylon op 20 augustus had bij Radio538. Bovendien speelt Waylon met zijn band tot slot een uitstekende cover van Michael Jackson's "The Way You Make Me Feel"
 • Web: Lees een interview met Waylon op ze.nl

0 reacties: