Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op zondag 10 mei 2009

Abba legendes lanceren eerste popsongs in 15 jaar

'BAO 3' van het Benny Anderssons Orkester. Jaar: 2007 "BAO 3" van het Benny Anderssons Orkester. Jaar: 2007
In 1974 maakten we voor het eerst kennis met Q en Q, de onderhand legendarische jeugdserie rond Aristides Quarles van Ispen en Wilbur Quant. De serie werd uitgezonden door de KRO en trok per uitzending gemiddeld zo'n vier miljoen kijkers.

In datzelfde jaar maakte de hele wereld kennis met ABBA, de legendarische popgroep uit Zweden rond Agnetha, Björn, Benny en Annifrid. Het Eurovisie Songfestival werd uitgezonden door de TROS. Ondanks dat er in 1974 voor de eerste keer kijkcijfers werden bijgehouden, zijn deze voor het Songfestival van dat jaar helaas onbekend.

De B en B van ABBA, Benny Andersson en Björn Ulvaeus, hebben nu voor het eerst in vijftien jaar weer een aantal nieuwe popsongs geschreven, aldus verschillende bronnen. Hoewel de twee jeugdvrienden in de afgelopen jaren altijd samen zijn blijven werken, deden zij dit alleen maar in het musical genre. Denk aan de musicals "Mamma Mia!" en "Chess". Hun huidige samenwerking ontstond nadat Andersson zich realiseerde dat zeker 20 personeelsleden van zijn Hotel Rival in Stockholm in amateurkoortjes zongen. Hij schreef de muziek en Ulvaeus schreef de tekst.
Het nummer, "Second Best To None", staat op de homepage van het hotel op rival.se. Let wel op: de muziek begint meteen te spelen!

Een tweede nummer, "Story Of A Heart", zal zelfs worden opgenomen voor een nieuw album van het Benny Anderssons Orkester. Deze band is een in Zweden enorm populair en succesvol dans orkest dat Andersson in 2001 oprichtte samen met een stel vrienden. Het orkest bestaat uit 16 orkestleden en speelt een mix van Zweedse volksmuziek, pop and dansmuziek.

Op 4 juli treedt het Benny Anderssons Orkester op in Hampstead Heath in Londen. De toegang is gratis. Het nieuwe album zal uitkomen op 6 juli.

Info:
Web: De homepage van het Benny Anderssons Orkester
Web: Mono Music, het muziek label dat Andersson in 1987 oprichtte
BBC: Abba pair unveil new pop tracks

0 reacties: