Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op donderdag 2 april 2009

Virus Blues

Hoes van James Forman's Life On The Internet "Life on the Internet" van James Forman, uit 2004. Uitgekomen op het label Carpe Diem
Het Conficker virus heeft de afgelopen 24 uur niet veel kwaads aangericht. De voorspellingen zijn evenwel dat de snelheid van internet, voelbaar voor ons allemaal, er wel negatief door beïnvloed zal worden.

De virus blues werd echter al veel eerder gezongen, en wel door de Amerikaanse jazz muzikant James Forman. Op zijn album "Life On The Internet" staan nummers met titels als "Chatroom Rendezvous", "E-Shop Shuffle", "You've Got Mail" en "Cybersex". Het nummer "The Virus Blues" heeft een Steely Dan-achtige feel.

Het is een vrolijk en licht album met grappige teksten. James Forman werd in 2004 wel de nieuwe Cole Porter genoemd. Ondanks deze niet geringe associatie hebben we internationaal nog niets van hem gehoord.

Of dat jammer is kun je zelf online beoordelen. Ik ben blij dat ik hem tegen ben gekomen. Op deze audio-link naar "The Virus Blues" kun je veilig klikken. Doe dat trouwens niet zonder koptelefoon; het nummer begint automatisch te spelen.

Info:
James Forman's 'Bio' op CD Baby (Engels)
Koop James Forman's MP3s online op PayPlay

0 reacties: