Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op dinsdag 3 maart 2009

Nieuwe website Holland Festival 2009 nu online

Zojuist is de nieuwe site van het Holland Festival gelanceerd. Het Holland Festival 2009 vindt plaats van 4 t/m 28 juni 2009. Op de nieuwe site staat het volledige programma.
In de komende weken zal de site steeds meer worden gevuld en vervolmaakt.


Een prachtig vormgegeven agendabrowser toont hoe het programma gevuld is. Door middel van de schuifbalk kan door het programma worden gebladerd. Ook kan er geselecteerd worden op genre. Uitstekend gedaan! De enige kritiek kan zijn dat het programma in eerste instantie wat tijd nodig heeft om zich te vullen.

De locaties voor het Holland Festival 2009 variëren van Het Concertgebouw en Koninklijk Theater Carré tot Theater Bellevue, het terrein van de Westergasfabriek en het Artis Planetarium.

Antony and the Johnsons & Metropole Orkest

Antony & The Johnsons zullen samen met het Metropole Orkest een optreden verzorgen op het podium van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Op 22 juni zullen zij onder meer nummers van het nieuwe album "The Crying Light" ten gehore brengen. Kaarten zijn te reserveren via de nieuwe site.

Indien je niet kunt wachten tot 22 juni kun je op 13 april een optreden bijwonen in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Op 3 mei treedt de Britse groep ook nog op in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.

Wereldpremière Varèse

Tijdens het Holland Festival 2009 wordt verder het complete werk van de Frans-Amerikaanse componist Edgar Varèse in zijn geheel opgevoerd, verspreid over 2 avonden op zaterdag 13 juni en zondag 14 juni. Het zal worden omlijst door nieuw werk van videokunstenaar Gary Hill.

Op 14 juni vindt bovendien de wereldpremière plaats van de voorstudie "Étude par Espace" van Varèses nooit gerealiseerde utopische opera Espace. Dit zal gebeuren in een orkestbewerking door Varèses voormalige assistent Chou Wen-Chung.

Het multimedia werk 360° werd gemaakt voor de wereldtentoonstelling in Brussel (1958) met elektronische muziek van Varèse.

En verder... een kleine greep

- De Nederlandse opera met "Adam in Ballingschap", festivalpremière vr. 5 juni
- Steven Cohen met Golgotha, festivalpremière za. 6 juni
- Michelangelo Antonioni retrospectief, festivalpremière do. 11 juni
- De Nederlandse opera met "Carmen", festivalpremière ma. 15 juni
- Brett Bailey met "Orpheus", festivalpremière di. 16 juni
- Pascal Dusapin met "De Anatomie Van De Melancholie", festivalpremière vr. 19 juni
- Het Nationale Ballet met "100 Jaar Les Ballets Russes", festivalpremière vr. 19 juni

Voor het complete programma zie hollandfestival.nl

0 reacties: