Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op woensdag 25 februari 2009

Nog kaarten voor Ray LaMontagne in Tivoli en Melkweg

Ray LamontagneRay LaMontagne live in Tivoli en de Melkweg
Ray LaMontagne was fabrieksarbeider toen hij op een dag in 2004 om 4 uur 's ochtends wakker werd van het wonderschone 'Treetop Flyer' op zijn wekkerradio. In plaats van zich klaar voor werk te maken zoals elke ochtend bleef hij in vervoering liggen en realiseerde zich op dat moment dat hij niets liever zou doen dan zo, net als Stephen Stills, muziek maken.
Hij begon liedjes te schrijven en regelde optredens in lokale bars en uitgaansgelegenheden. Op voorspraak van o.a. Michael McDonald en met steun van een zakenman die zijn talent meteen herkenden bracht Ray zijn eerste CD, Trouble, in 2004 uit.

Zijn eerste concert in Nederland, op 26 april 2005 in de Melkweg, Amsterdam, was wonderschoon. Een verlegen Lamontagne vulde de zaal met zijn prachtige stem, en gaf als bijna enige reactie op het gejuich van het enthousiaste publiek 'Oh, you're such a nice audience, I want to put you in a little box and take you home with me'.

Nu, twee cd's later, doet Lamontagne weer Nederland aan om zijn laatste CD, "Gossip In The Grain", te promoten.
En alhoewel ik die laatste CD vond tegenvallen ten opzichte van de eerste twee staat het werk van de singer-songwriter muzikaal nog steeds op grote hoogte.
Donderdag is hij te beluisteren in Tivoli en een dag later weer in de Melkweg.

Beide concerten zijn officieel uitverkocht maar via Marktplaats zijn nog wel kaarten te verkrijgen.

0 reacties: