Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op woensdag 18 februari 2009

Nieuw album van Bill Champlin: resistance is futile!

Hoes van het nieuwe album 'No Place Left To Fall', van Bill Champlin "No Place Left To Fall", het nieuwe album van Bill Champlin
Nou, effe een kort artikeltje dan, maar wel eentje om erg blij van te worden: Bill Champlin heeft een nieuw solo album uit: "No Place Left To Fall".

Eigenlijk is het oud nieuws - het album is uitgekomen op 10 december jongstleden - maar Champlin zit niet meer bij een van de grote platenlabels en dan heeft dit soort nieuws de neiging wat langzaam in Europa door te dringen. Toch is dat in dit geval merkwaardig, aangezien Champlin's nieuwe label Zweeds is.

Op Zink Music (pas op: de muziek begint automatisch te spelen) heb ik twee nummers van het album gehoord en - WOW! - wat swingt dat weer. Er sprongen spontaan tranen in m'n ogen van blijdschap. Het spat je boxen uit en klampt zich vast aan je hersenstam, zodat je het niet meer uit je systeem krijgt.
Muziek dus met een soort van ingebouwde Borg-technologie, maar dan van het ongevaarlijke soort. Soul-volle rock arrangementen, met een nog almaar beter wordende stem die toch al fan-tas-tisch was, ouderwets heerlijke blazertjes een er-rug lekker orgeltje (op het nummer "Total Control", take it away Bill!) en gastoptredens van onder meer Peter Cetera (jawel, de ex-zanger van Chicago en voorganger van Champlin) en Steve Lukather (gitarist van de onlangs officieel opgeheven supergroep Toto).

Van de site van Steve Lukather kun je van elk van de twee nummers waar 'Luke' op heeft meegespeeld een MP3 bestand downloaden van 40 seconden (helaas niet meer). Die nummers zijn "Lover Like That" en "Never Been Afraid".
Het album bevat 13 nummers, goed voor een totaal van 68 minuten muziekgenot. Dat is weer ouderwets waar voor je geld. Er is zelfs een luxe uitgave, waar een DVD bij wordt geleverd met een aantal multimedia features, waarop Bill onder meer praat over zijn samenwerking met Will Champlin en over de invloed die de Beatles en Bob Dylan op hem gehad hebben en waar ook nog bonusmateriaal op staat van de "Sons Of Champlin". Op Youtube kun je daar al een en ander van vinden via het Bill Champlin kanaal.
Het album is nog niet uit in Nederland, dus ik heb 'm besteld, maar zodra ik 'm in huis heb laat ik het weten.

Ach, dat orgeltje... wat een feest!

info:
Officiële Bill Champlin website
Champlin's officiële MySpace pagina
Het Zweedse label Zink Music
Steve Lukather over het album "No Place Left To Fall"

0 reacties: