Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op woensdag 24 december 2008

Kerstliedjes - Run-D.M.C., "Christmas in Hollis" (1987)

It was December 24th on Hollis Ave in the dark
When I seen a man chilling with his dog in the park
I approached very slowly with my heart full of fear
Looked at his dog, oh my God, an ill reindeer


In 1986 viel Run-D.M.C. eeuwige roem te beurt door hun samenwerking met Aerosmith in het heerlijke nummer "Walk This Way" van het album "Raising Hell". Tegelijk hielp het Aerosmith een breder publiek te bereiken, hetgeen ze tegen die tijd ook onderhand wel verdiend hadden. Niet veel mensen weten dat Aerosmith al werd gevormd in 1970, wat ze slechts 8 jaar jonger maakt dan de Rolling Stones.

Een jaar na hun wereldhit "Walk This Way" bracht Run-D.M.C. het album "A Very Special Christmas" uit, waarop ondermeer "Christmas in Hollis". Dit kerstnummer wordt vertolkt met veel gevoel voor humor. Sowieso vind ik de hiphop van Run-D.M.C. een van de meest toegankelijke, maar dat zegt waarschijnlijk meer over mij dan over hen. Het zal onderhand wel "old skool" zijn.

In de video wordt Kerst gevierd door Run, D.M.C., Jam Master J (Jay), D.M.C.'s moeder, de Kerstman (een zwarte, natuurlijk) en een gestoorde elf, en dat alles natuurlijk in Hollis, een buurt in het zuid-oosten van de wijk Queens in New York City.
Let op het rendier, euh, hond, euh nou, je ziet wel wat ik bedoel. En let vooral ook op de geweldige special effects wanneer de Kerstman op zijn slee door de lucht rijdt... Heerlijk als mensen zichzelf niet zo serieus nemen!

Rappers Run-D.M.C. met "Christmas in Hollis" uit 1987

0 reacties: