Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op woensdag 20 augustus 2008

Saxofonist Leroi Moore, 7 sep. 1961 - 19 aug. 2008

Foto van de overleden saxofonist LeRoi Moore LeRoi Moore tijdens een optreden met de Dave Matthews Band in de Roseland Ballroom in New York, op 9 mei 2005
Foto: foxnews.com
Tijdens zijn studietijd op de universiteit van Virginia leerde Moore tenor saxofoon te spelen. Nadat hij zijn studie afbrak richtte hij het Charlottesville Swing Orchestra op en het John D'earth Quintet.
Moore was zodoende al een gerenommeerd saxofonist toen hij begin jaren negentig Dave Mathews ontmoette. Nadat hij een demo bandje van Mathews hoorde (waarvan hij blijkens een later interview op z'n best niet onder de indruk was) besloot hij toe te treden tot de Dave Mathews Band, samen met een bevriende drummer en andere muzikanten. Naast saxofoon bespeelde Moore tevens de fluit en de basklarinet.

Moore stond er om bekend verschillende genres zeer goed te beheersen. Zo wisselde hij moeiteloos tussen verschillende stijlen als funk en R&B. Ook als gastmuzikant op verschillende albums toonde hij zijn veelzijdige jazz talent.

Op 30 juni 2008 kreeg LeRoi Moore op zijn 'farm' in Virginia, USA een vrij ernstig ongeluk met een quad, waarbij hij een paar gebroken ribben en een geperforeerde long opliep. Hoewel het in eerste instantie goed met hem leek te gaan en thuis met zijn revalidatie begonnen was, werd hij halverwege juli weer in het ziekenhuis opgenomen, alwaar hij aan complicaties overleed op 19 augustus jl.

blog comments powered by Disqus