Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op woensdag 13 februari 2008

Het geheim van The Secret Combination

Eigenlijk heb ik nooit zoveel gehad met Nederpop. Nederpop was Doe Maar, De Dijk, Toontje Lager, Hee kopje koffie. Het was wel muziek, maar klonk niet als zodanig in mijn oren. Bovendien was Doe Maar een band voor gillende meisjes van jongens die niet veel ouder waren dan ikzelf. En Nederlands is voor kinderliedjes, niet voor volwassen muziek, toch?
Onzin natuurlijk! En wie had toen gedacht dat ik anno 2008 toch een verzamel CD van het Doe Maar viertal in huis zou hebben?!

 'Umoja' van Bløf. Jaar: 2009 "Umoja" van Bløf. Jaar: 2009
De laatste tijd word ik ook steeds minder 'rooms'; een band die me recentelijk vooral erg opvalt is Bløf. De muziek klinkt zeer professioneel, de arrangementen zijn volwassen, de teksten zijn goed en eerlijk en bovendien is de stem van Paskal Jakobsen een streling voor het oor.

Ik heb genoten van het album 'Umoja'. Tijd om ook de rest eens te gaan beluisteren. 'Nuff said: het heeft lang geduurd, maar Bløf heeft er sinds kort een fan bij!

Wie er ook een fan bij heeft is 'The Secret Combination'. Erg bekend is deze band nog niet, maar ik vind dat hij dat zeker moet worden. Deze heren maken kwaliteitmuziek van een niveau, dat niet vaak te horen is in eigen land. De band bestaat sinds 2001 en heeft in die tijd 3 albums uitgebracht, met de vierde - de registratie van een concert uit 2007 in Paradiso - in de maak. De website vermeldt dat The Secret Combination bestaat uit "een zestal muzikanten die hun sporen op muzikaal gebied al lang en breed hebben verdiend", te weten Jeff Mitchell (zang), Robin van Vliet (toetsen - Slagerij van Kampen), Chip Visser (bas - o.a. Moonflower), Toni Peroni (drums - Het Goede Doel), René van Barneveld (gitaar - Urban Dance Squad) en Johan 'JJ' Jansen (pedalsteelgitaar - Cash on Delivery). "Incidenteel wordt de band bijgestaan door Edu Hackenitz (gitaar)." De productie is in handen van Wilmer Wolf.

 'In the Heartland' van The Secret Combination. Jaar: 2008 "In the Heartland" van The Secret Combination. Jaar: 2008
De muziek had geschreven kunnen worden in de jaren '70 van de vorige eeuw. De naam zou goed kunnen duiden op de combinatie van country-rock, southern rock en westcoast pop die de muziek zo goed verteerbaar maakt. Ook de zeer herkenbare stem van Mitchell, die de meeste nummers schrijft, geeft een duidelijke eigen identiteit aan de muziek. Het laatst uitgebrachte album heet 'In the Heartland'. Vanaf het begin van 2008 is de bandnaam gewijzigd in 'The Combination' en daar sta ik volkomen achter! Geen geheimzinnigheid meer, maar op de voorgrond treden; iedereen moet deze band leren kennen. Dit is kwaliteit! Hou je van Dylan, Neil Young, 'Americana', dan kun je niet om 'The Combination' heen. Alleen nog even de domeinnaam veranderen: combination.nl is nog vrij!

0 reacties: