Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op vrijdag 8 maart 2013

Monks of Mellonwah - Sky And The Dark Night

Afbeelding van de hoes van 'Sky And The Dark night'Cover van 'Sky And The Dark Night' van Monks of Mellonwah

Progressieve rock is een stroming waar je op Mooimuziek niet veel van zult vinden. Maar in de stilte voor een lang artikel over verboden muziek misstaat wat aandacht voor de Australische progressive rockband Monks of Mellonwah niet.

De band heeft net een platendeal gesloten bij A&R Worldwide, dezelfde maatschappij waar ook Adele, Muse en Coldplay onder contract staan. En bovendien lanceren ze op 1 april hun nieuwe EP "Sky And The Dark Night", zowel op vinyl als digitaal.

Joe (Joseph) de la Hoyde, lead gitarist van de band, zegt daarover: "Ieder van ons wordt geplaagd door zijn eigen vloeken en vecht met zijn eigen demonen. Er bestaan ziekten en syndromen en veel dingen die we niet begrijpen, laat staan kunnen indammen. Sky And The Dark Night is voor mij de reis van het begin van onze strijd tot zijn vruchteloze einde; de ups en downs, de triomfen en de mislukkingen. Het staat voor de eeuwigdurende hoop dat we onszelf misschien ergens onderweg kunnen terugvinden."

Deze hoopvolle kijk op een misschien wel tot mislukken gedoemd bestaan mondde intussen wel uit in een EP die zelfs Mooimuziek het aanhoren waard vindt, zij het dan ook weer niet al te vaak...


release datum: 1 april 2013
Sky And The Dark Night, released - TBA 2013
Sky And The Dark Night Trilogy © Monks of Mellonwah 2013
Gatcombe Music Pty Ltd

Tracks 1 en 3 muziek en arrangement door Joseph de la Hoyde
Track 2 music, lyrics en arrangement door Monks of Mellonwah
Orkest arrangementen door Joseph de la Hoyde

Geproduceerd, opgenomen en geprogrammeerd door Joseph de la Hoyde in Aston Villa Studios 2012/13
Track 2 drums opgenomen in Studio At The Palms, Las Vegas, door Keith Olsen en Rob Katz en geassisteerd door Kevin Luu 2012
Artwork door Marley Colborne en Eloise Lewis 2013

Monks of Mellonwah zijn:
Vikram Kaushik: Zang en gitaar
Joseph de la Hoyde: Lead gitaar
John de la Hoyde: Bass
Joshua Baissari: Drums

Bandcamp: monksofmellonwah.bandcamp.com
Webstek: www.monksofmellonwah.com
Management Chris de la Hoyde
gatcombemusic@yahoo.com

sluiten/close

Hieronder kun je de volledige EP meteen beluisteren. Intussen werkt de band aan hun eerste complete album, onder meer samen met producer Keith Olsen. Voorlopig zul je ze niet in Nederland zien, maar mocht je je vakantie in Australië of Amerika doorbrengen, dan maak je een grote kans een concert te kunnen bezoeken, aangezien ze een grote tour aan het voorbereiden zijn in beide landen.


blog comments powered by Disqus