Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op donderdag 29 juli 2010

Redtrack: "Perfectly Fine Intellectual" (lees de review en download  g r a t i s  mp3 van "Imogen")

Ik heb net een band met jonge Britrockers ontdekt, die een soort van second-wave new wave/power pop muziek maken waarbij je niet stil kunt blijven zitten. Mooimuziek besteedt weinig aandacht aan dit muziekgenre, maar het zou zeer onterecht zijn als ik onze lezers de muziek van Redtrack zou onthouden. Redtrack is een band die ook in Nederland onderhand steeds meer fans begint te krijgen. En dat is zeer terecht!

Dr Britse band Redtrack De Britse band Redtrack
Redtrack is afkomstig uit Southend-On-Sea in Engeland (waar?). De bandleden zijn Billy Wright (gitaar, leadzang), Phil Blake (bass, zang), Mitch Silvey (gitaar, zang, keyboards) en Andrew Perry (drums).
Om een goede indruk te krijgen van de lekkere muziek van dit viertal, moet je eerst eens even luisteren naar hun nieuwe single, "Perfectly Fine Intellectual":

Redtrack met hun nieuwe single "Perfectly Fine Intellectual". Jaar: 2010


Ik weet zeker dat je hem minstens twee keer beluisterd hebt, toch? Zo niet, dan bij dezen gewoon nog een keer luisteren. Ik wacht wel even met schrijven...

De nieuwe single, uitgebracht op 21 juni 2010, is afkomstig van het debuutalbum "Whole Town's Heart", dat uitkomt op 30 augustus 2010 op het label Fandango.

De muziek is erg catchy. Ze heeft stevige wortels in de Britpop traditie. Waar velen er het label 'punk' opplakken, zou ik er eerder de labels 'power pop' en 'new wave' aanhangen. Leadzanger Billy Wright doet me dan trouwens wel weer denken aan een jonge versie van überpunker Johny Rotten. Niet alleen heeft hij uiterlijk iets weg van de jonge Rotten, maar ook heeft hij een tomeloze energie en bovendien bijna dezelfde tongval. De tekst is voor niet-Britten dan ook af en toe moeilijk te verstaan. Ik verstond de titel van deze single in eerste instantie als 'Perfect Refined Telectual' (en vroeg me dan ook af wat dat in Godsnaam betekende). De muziek is echter des te verstaanbaarder.
Zelf vergelijkt de band hun muziek met die van The Clash en Girls Aloud. Pete Shelley van The Buzzcocks co-produceerde de vorige single "Poledancer", samen met niemand minder dan Dave M. Allen (onder meer bekend als producer van The Cure, Depeche Mode en The Human League). "Poledancer" staat overigens ook op het album "Whole Town's Heart".

Toch gaan vergelijkingen ook hier mank, want Redtrack heeft een geheel eigenwijs eigen geluid. En ik moet je zeggen: het is een geluid waar ik erg vrolijk van word. Zo vrolijk zelfs, dat ik nu vooor de vierde keer naar "Perfectly Fine Intellectual" luister, terwijl ik regelmatig uit m'n stoel opspring en de katten mijn woeste luchtgitaar- en drumbewegingen maar ternauwernood kunnen ontwijken.

Schrijf 30 augustus dus in je agenda en ren op die dag als eerste naar de muziekwinkel of download het van iTunes. Dit album moet je gewoon kopen!Tracklist:
 1. Whole Town's Heart
 2. Cigarette
 3. Been There
 4. The Trier
 5. Memory Card
 6. I Miss You, Not
 7. Pole Dancer
 8. Catch Me Out
 9. Perfectly Fine Intellectual
 10. Pretty Boy


Album info:
 • Band: REDTRACK
 • Titel: "WHOLE TOWN’S HEART"
 • Komt uit als: CD Album & Download (iTunes)
 • Releasedatum: 30 augustus 2010
 • Label: Fandango
 • Catalogusnummer: SCURRY 00
sluiten/close

Van de band krijg je nu alvast een nummer gratis!. Het nummer "Imogen" mag je voor noppes downloaden. Voor Windows gebruikers: klik met de rechter muistoets op de link en kies voor 'Opslaan als...': download hier gratis het nummer "Imogen".

Enne, ben je op 12 augustus toevallig in Londen: de band treedt die dag om acht uur 's avonds op in 'The Borderline'. Ik zal er niet bijzijn, maar als je de kans hebt er wel bij te zijn dan lees ik graag een concertverslag van je!

Info:

blog comments powered by Disqus