Binnenkort op Mooimuziek

» Verboden Muziek
» De Hemelse X Factor van Rebecca Ferguson

gepubliceerd op vrijdag 17 april 2009

Kaarten North Sea Jazz 2009 te koop vanaf 9 mei

BB King treedt op tijdens het North Sea Jazz Festival 2009 BB King treedt op tijdens het North Sea Jazz Festival 2009; zijn beeltenis is te zien in de 'header' van northseajazz.com
Even een kleine reminder voor de liefhebbers: op woensdag 6 mei wordt het gehele programma van North Sea Jazz 2009 bekend gemaakt. En drie dagen later, op zaterdag 9 mei, start de reguliere verkoop. Vanaf die dag kan men dagkaarten kopen voor 75 Euro. Tot die tijd zijn kaarten nog met korting te koop in de 'Early Bird Ticket Sale'.

Dit jaar zal de beroemde gitarist en zanger George Benson tijdens een bijzonder concert een eerbetoon brengen aan Nat King Cole, de legendarische jazz-zanger, pianist en songwriter die in 1965 overleed. Naast Benson zullen ondermeer de volgende artiesten optreden: Burt Bacharach, John Scofield, het Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Trio, McCoy Tyner feat. Bill Frisell, Duffy, Herbie Hancock & Lang Lang, James Taylor en Jamie Cullum. Heel bijzonder is natuurlijk dat BB King zal optreden. De 83-jarige bluesgitarist is zo'n grote legende; die mag je natuurlijk gewoon niet missen!
En ook Gino Vanelli, de Canadese jazz-rock zanger en multi-instrumentalist die al weer een tijd woonachtig is in Nederland, is weer van de partij. Hij laat dit weten via zijn blog op northseajazz.com.

Mooimuziek durft hier trouwens nog wel een gokje te wagen met de voorspelling dat Sabrina Starke dit jaar ook op North Sea Jazz staat. Vorig jaar was ze al te horen in North Sea Jazz Around Town. Als Rotterdamse is ze er dit jaar natuurlijk gewoon bij. Ik sta vooraan! Ik hoop wel dat ze haar dan niet op dezelfde dag en tijd als Duffy programmeren, of BB King of Burt Bacharach of Gino Vanelli of.... Zucht, zoveel mooie muziek, zoveel keuzes!

George Benson opent North Sea Jazz 2009 tijdens het Grolsch North Sea Jazz Gala op 8 juli om half acht 's avonds, waarvoor apart kaarten aangeschaft moeten worden. Het North Sea Jazz Festival zal dit jaar worden gehouden op 10, 11 en 12 juli, natuurlijk in het Ahoy complex in Rotterdam.

Info:

0 reacties: